27 februari 2012

Tavlor?

När jag satt och pysslade på André Pops tavlan så blev jag sugen på att göra fler tavlor. Eftersom jag inte har plats för så många (just nu får det räcka med en, den här) så undrar jag om det är någon som skulle vilja köpa/beställa en? Tar ca 150-200 beroende på storlek och om jag måste köpa in pärlor.

En gammal bild från den gamla goda tiden (för ca en månad sen) på mig och min homie André! 



22 februari 2012

Mustasch

Håller just nu på att flyttpacka men hinner ändå mer ett litet pyssel.

Du behöver;
Häftmassa i valfri färg.
Kreativitet
Naglar du inte är rädd om
Rastlöshet

Så här gör du;
Forma häftmassan till en mustasch i valfri storlek, sätt sedan fast på överläppen. Klart! För att göra det hela lite roligare kan du ta kort på det med din datorn och lägga upp på din blogg så folk kan ifrågasätta din ålder.

Enjoy!

21 februari 2012

Alla hjärtans dag kort




Kom på att jag aldrig visade hur alla hjärtans dag korten blev. Blev väldigt nöjd. Inte så svåra att göra heller. Gäller bara att man har ett bigben och ett styvt pappers så går det bra. 
 Min kompis Elin la upp sitt kort på hennes blogg, kolla in det här

20 februari 2012

Musik tips!

Just nu kör jag två låtar på repeat det är Jag tror på dig - Albin Gromer och Twinkle twinkle little star - Fredrika Stahl . Tryck på länkarna så kan ni lyssna in låtarna på Spotify!


Tycker dessutom ni ska kolla in Albin Gromer, inte bara för att han har en jävligt snygg mustasch utan för att han har riktigt snygga skiv- och singelomslag. 

Brev

Det har inte blivit så mycket på bloggen den senaste veckan. Så blir det när det är tenta dags var 5:e vecka. Här kommer ett litet snabbt tips i alla fall;


Du behöver;
Kompis att skriva brev till
Ett kuvert
Gamla skosnören som du aldrig använder
Hobbylim
Frimärke

Skriv ett brev till en riktigt bra kompis som du vill skicka iväg. Limma på kuvertet, sätt fast skosnöret (eller annat snöre för den delen) och låt torka. Sätt på frimärke och lägg i en postlåda. KLART!



14 februari 2012

Jag hjärta er!

Till mina vänner, familj och alla som är inne och läser varje dag; 
massor med kärlek till er på alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag!

Till er som (fortfarande) inte fixat något till alla hjärtans dag, här går nog ganska snabbt att fixa. Det du behöver ett bigben, något att skära med och två olik färgade papper. Jag hade gjort det om jag varit tillsammans med någon. Lycka till!

13 februari 2012

Sökord

På min statistik sida kan jag se vad folk har sökt på för ord för att hamna på min blogg. Lika intressant att se varje gång. "Tyvärr" så hamnar folk ofta här för att dom söker på "tatueringar", har ju bara gjort två in lägg om det (dom inlägg kan du hitta här och här) det är ju inte direkt huvudsyftet med bloggen, ahja, kul att folk hittar hit i alla fall. Extra kul att folk hamnat här för att dom sökt på grafisk kokbok. Haha!
Här är i alla fall sökorden för den senaste veckan;


Boktips


Blir ju inte mycket bloggande nu i tenta tider. Men tänkte att jag skulle tipsa om en bok. Idag var jag för första gången på Sundsvalls stadsbibliotek, väldigt fint där inne måste jag säga, och lånade John Ajvide Lindqvist senaste bok "Låt de gamla drömmarna dö". I boken är det både noveller, hans Sommar i P1 program och andra texter. Han gör otroligt bra skräck böcker och har bland annat skrivit "Låt den rätte komma in" som också blivit film.
Min favorit är "Lilla Stjärna" som gavs ut 2010.  Är jättesugen på att läsa den  här boken men borde vänta tills tentan är över. Kanske ska unna mig att läsa lite ikväll?!


10 februari 2012

Saker du inte visste om Mustaschbruden

Tänkte berätta lite grejer om mig själv. Alla känner ju inte mig som privatperson eller kanske inte vet allt om mig så här kommer lite onödig fakta;


I skrivande stund är jag 22 år gammal. 


Jag är äldst av fyra syskon.


Jag har alltid varit kreativ, har alltid tyckt om att måla. Har sparat det flera teckningar som jag gjort men dom är tyvärr i Örebro så jag har inget att visa.


När jag var yngre hade jag någon slags "alternativ period". Jag såg inte klok ut emellanåt. Här är några exempel:




Jag gillar lite udda filmer så som "Scott Pilgrim vs The World", "The Life Aquatic With Steve Zissou" och "Eternal Sunshine of a Spotless Mind". Väldigt inspirerande och vackra filmer. 


Jag har sätt alla Sailor Moon avsnitten. Don't know why.


Jag är 175 cm lång och är ändå kortast i min familj.


Jag började med pärlplattor för ca 4 år sen när jag fortfarande gick på gymnasiet. Pacman spökena och Totoro var bland det första jag gjorde. 



Jag HATAR fiskbullar, sniglar och tidiga morgnar. USCH!

Jag älskar att spela spel. Sitter inne på king.com varje dag (vilket typ låter som att det är en porr-sida, vilket det INTE är)

Jag är väldigt fascinerad av vampyrer. Min favorit vampyr måste vara Eric Northman ( från True Blood) eller Louis de Pointe du Lac (från En Vampyrs Bekännelser). Önskar att dom fans på riktigt.




8 februari 2012

Pixel-hjärtan fortsättning




Det går framåt! Gjorde fel på just den här men det blir fint i alla fall!

7 februari 2012

Pixel-hjärtan



Hittade dom här jätte söta korten på tumblr (väldigt bra sida för att hitta inspiration och vackra bilder). Tänkte försöka mig på att göra sånna här till några vänner så om det dyker upp i din brevlåda på alla hjärtans dag så betyder det att du betyder lite extra för mig! Här kan du hitta hur man gör om du också vill testa!

5 februari 2012

Present till syrran

Igår la jag upp vad jag gjort till min bror, här är vad jag gjorde till min syster:
En tavla på André Pops.  


Använde mig av PhotoPearls (som vanligt) och köpte en canvas-tavla på Panduro. Är väldigt nöjd med resultatet och tycker att jag gjorde rätt val när jag tog bort bakgrunden som var grå/blå. 
Eventuellt kommer det ett inlägg på hur jag väljer att lägga upp det när jag gör såna här tavlor.



4 februari 2012

Present till brorsan

Min bror (och min syster) fyllde nyligen år så jag var ju tvungen att fixa ihop någon slags present. Min mamma tipsade om att min brorsa behövde kuddar så jag gjorde egna örngott till honom. Det känndes skit ett tag (läs Prestationsångest inlägget) men nu när dom är klara känns det bra. 
Oscar (som min bror heter) tycker både om att festa och han älskar sin cykel (ingen överdrift) så det borde vara en bra present.





För att göra själva trycket använde jag mig av textilpennor och gjorde själva schablonerna av vanligt papper som jag hade skrivit ut bilder på och sedan skärt ut. Till cyklarna fick jag använda två schabloner då det skulle vara vitt i mitten. Ganska lätt att göra, vem som helt klarar det.