31 oktober 2011

Pärlplattor














Här är äntligen bilderna som jag och Sofie tog med mina pärlplattor till min tidning, eller ja några av dom. Vi tog nästan tre hundra bilder sammanlagt. Så här är ett litet axplock. Dom som är väldigt ljusa har blivit redigerade och har alltså varit med i min tidning. Super nöjd! Tack igen till Sofie för hjälpen!

Om någon vill ha dom lilla eller eller rosa örhängena säg till så får du dom, först till kvarn!


29 oktober 2011

Party Party


Det här dricker jag ikväll (eller jag hade gjort det om dom gick att köpa)!
Har värsta bästa utklädnaden ikväll! Kommer bilder imorgon!

27 oktober 2011

Mina favoritlåtar


Vi hade examination i torsdag och rastlös som jag är så var jag tvungen att hålla på med något samtidigt som jag lyssnade på mina klasskompisar. Det fick bli så att jag skrev ner mina favorit låtar. Försökte få det riktigt snyggt med det är svårt när man improviserar. Får se om man målar rent det någon dag kanske.



Retrobloggar



Det här sitter jag och pillar med just nu. SÅ HIMLA TRÅKIGT! Jag och Victor gör "redesign" på en tidning som heter Reto och kommer från början från Hus & Hem och då ska jag göra om deras "bloggtips-sida". Nu ser det het okej ut men från början såg det ut som något mellanstadie-projekt. Usch. Nu är det bara en massa småpill vilket jag tycker är jättetråkigt. Ahja, det går ju framåt i alla fall!

26 oktober 2011

Porträtt

Vi hade för några veckor sen föreläsning som master studenterna höll i. Eftersom jag lätt blir uttråkad så bestämde jag mig för att måla av dom som föreläste, nu har jag äntligen målat rent. Det är kanske inte jättelikt men meningen är ju att man ska kunna se vem det föreställer. Syns det vilka det föreställer?!

Pythagoras


Titta vad man kan hitta när man har som uppgift att leta runt på retrobloggar! Älskar symmetriska mönster och färgerna i det här tyget är ju bara för underbara! Sven Markelius heter mannen som designat det i alla fall. Ska kolla upp honom lite mer när jag inte sitter i skolan.

25 oktober 2011

Tatuering



Ni som känt mig ett tag vet att jag har velat tatuera min vänstra överarm och har väl länge varit inne på att jag skulle göra antingen blommor eller fåglar.  Har däremot haft väldigt svårt att hitta någon tatuering som jag vill ha till 100 procent. Men nu har jag hittat den! Älskar färgerna! Tyvärr vet jag inte vem tjejen är och mins inte heller var jag hittade bilden, men det går säkert att hitta på något sätt igen.

Kommer nog att dröja innan jag ens kommer i närheten av att tatuera mig men nu vet jag vad jag vill ha i alla fall.

Tjugotvå






 Här är min tidning, är väldigt nöjd med resultatet. Vi hade examination idag på just själva tidningen och jag fick bra feedback så det känns skönt. Ska fixa så jag har alla bilderna från min och Sofies photo shoot på min egen dator så jag kan visa er också.

23 oktober 2011

En vanlig söndag?

Så här ser det ut just nu och har gjort nästan hela dagen. Mitt kropp har varit helt ur balans idag, ont i huvudet och allmänt seg (nej, jag är inte bakis). Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon. Ska försöka lägga upp bilder på det jag målat så fort som möjligt! LOVAR! 

20 oktober 2011

Kärlek

Min mamma skickade precis den här bilden till mig! Supersöt! Tyvärr betvivlar jag att jag hon gjort den själv. Väldigt inspirerande i alla fall.


Serie


Här är äntligen serien! Jag är jättenöjd! Kom på idén under en föreläsning om färg. Rutorna är ju lite krokiga men det är så det blir när man målar på fri hand. 
Tyvärr är ju som sagt min kamera inte den bästa får kanske scana in den på skolan?!

19 oktober 2011

Irriterande!

Här har man faktiskt målat något och så försöker man blogga om då så är min uppkoppling kass och bilderna vill inte laddas upp. Suck! Förhoppningsvis är den bättre imorgon.

18 oktober 2011

Förpackningdesign

Jag är antagligen lite seg men upptäckte den här förpacknings bloggen idag. Finns så sjukt snygga förpackningar. Förhoppningsvis är det någon som jag kommer att jobba med när jag är färdig med utbildningen. Kolla in, sjukt inspirerande.
Riktigt rolig, snygg och smart design!


17 oktober 2011

bob hund

Just nu blir det dåligt med pysslande. I helgen var mina kompsar från Örebro här och nu i veckan blir det att sitta i skolan hela dagarna, har inte tid att pyssla. Tråkigt men sant. Här kommer lite gammal skit i alla fall.



Förr i tiden var jag ett mycket stort fan av bob hund, tycker fortfarande om dom men lyssnar hellre på annat nu för tiden. Här ovan är i alla fall en liten bob hund-samling som jag skapat mig under året. Tyvärr har jag slängt den stora tavlan på Tomas Öberg då den blev vikt och jättemånga pärlor ramlade av.

13 oktober 2011

Regnbåge

 Idag hade jag och Sofie lite fotografering till min tidning. Hon var model med mina pärlplatte-smycken. Fotona blev jättefina! Sofie var en toppen bra model, kommer kanske mer bilder på henne och mina smycken någon annan gång. Här är i alla fall min regnbågs-mustasch tagen i ett lite annorlunda perspektiv. Tryck på bilderna för att få dom i sin riktiga storlek.




Umbra Std

Kan man vara kär i ett typsnitt? Jag är nog det...



12 oktober 2011

Mustascher uppdatering

Nu är den klar! Hinner säkert ändra den tusen gången till innan tidningen är helt färdig men just nu är jag nöjd!

Mustascher

Sitter och googlar mustascher till en plocksida som jag ska ha i min tidning som vi håller på att fixa med i skolan. Även om det känns som jag inte får något gjort och blir ganska stressad så är det skitkul!

11 oktober 2011

Intervju

Hade tänkt att jag skulle hinna "måla rent" några gubbar jag målat på olika föreläsningar dom senaste dagarna men det har varit fullt upp idag med att fixa med alla tre uppgifterna som vi har i skolan just nu. Jag har bland annat intervjuat Karin Ohlsson som driver bloggen Kakans foton & illustrationer, eftersom vi ska skriva en artikel om någon som är verksam inom Grafisk Design.
Började läsa hennes blogg för ca två och ett halvt år sen och då höll hon på med sitt examensarbete på Grafisk Design och Kommunikation och jag förstod på en gång att det var något sånt jag skulle vilja jobba med. Så man kan säga att det är hennes förtjänst att jag hamnade här uppe i Sundsvall.
Superkul att prata med henne men hoppas nu att jag kan få ihop en hyfsad artikel bara.

10 oktober 2011

Inflyttningspresent


Ibland har mina klasskompisar inflyttningsfester, då måste man ju ha med sig en infyttningspresent. Den här ramen slog jag ihop på under 30 minuter. Måste vara rekord. 

9 oktober 2011

Bloglovin

Glöm inte att följa in blogg med Bloglovin!


Pusselipuss


Den här gjorde jag för några veckor sen till min mamma. Hon hade inte mått så bra och jag tänkte att jag skulle fixa något till henne. Pusselipuss skriver min mamma ALLTID i slutet på sina sms. Hon är allt bra gullig min mamma!

6 oktober 2011

Midi och mini




 Tänkte att jag för en gång skull skulle visa skillnaden mellan midi och mini pärlor. Till vänster är det en midi pärla och den till höger är en mini. Mini är jätte bra om man ska göra detaljrika saker blir jättebra och snyggt med skuggor och sånt utan att den blir gigantiskt. Midi är däremot väldigt bra om man nu ska göra något stort eller ska ses på långt håll. Midi är ju inte fullt så pillrigt som mini. Jag brukar använda pincett när jag pärlar med mini.



Som ni ser blir det inte lika pixligt med dom små men det bror ju också på vilket avstånd man ser det hela också. (By the way så är pokemonen Gastly och en av mina favoriter)

5 oktober 2011

Örhängen

 I måndags fyllde Emma i klassen år och skulle ha lite födelsedagsfika, då måste man ju pärla något att ge bort så klart! En liten fågel visade i mitt öra att Emma gillade blått, gått och svart så jag tänkte göra örhängen på dom färgerna. Fick pilla ett tag med till slut kom jag på en form jag gillade.


Sen kunde jag inte bestämma mig vilken färg det skulle vara runt. Hade svart först som sen blev grått som till slut blev mörk blått. Det är så jag brukar göra, testar tills det känns rätt. Tyckte dom blev väldigt fina och det tyckte uppenbarligen Emma också. Superglad tjej!


När jag väl hade kommit igång ville jag göra ett par till till mig själv men vet inte om jag vill behålla dom. Vill du ha dom? Hör av dig och dom är dina!