27 september 2011

Mormor

Här är den största pärlplattetavlan jag någonsin gjort. Den är 50*50 cm och består av ca 10 tusen pärlor. Tycker den blev väldigt fin faktiskt. Nu hänger den hemma hos min mormor och hennes man (som tavlan också föreställer). Dom blev väldigt glada när dom fick den i alla fall.

FÄRDIG!!

ÄNTLIGEN! Nu är min trycksak äntligen färdig! Ska försöka fixa lite bilder inuti också men det får bli vid ett senare tillfälle.

26 september 2011

Trycksaken


Här är det jag håller på med nu i skolan, min trycksak (ja, i miniatyr). Det är därför jag varken hinner eller orka blogga speciellt mycket just nu. På onsdag är det deadline, ska bli så sjukt skönt att bli färdig någon gång. Det här är sida 1, 3, 5 och 7, ser ut så nu så ska det bli rätt sen när jag skriver ut förhoppningsvis!

25 september 2011

Pärlplatteörhängen

Tyvärr blir det inte så mycket "dagens illustration" har knåpat ihop fredagens men inte för igår och idag. Kommer förhoppningsvis imorgon, under tiden får ni nöja er med det här;





Dom här två gjorde jag till min kompis Tove när hon fyllde år för något år sedan. Frågade om hon hade någon favorit frukt eller djur och fick svaret "avokado, hajar och bläckfiskar". På den tiden hade jag inga mini pärlor så det blev inte så där jättedetaljerat och ganska stora. Hajarna fick jag skrota på en gång, blev inte alls bra (kanske något att testa med mina mini pärlor, kom jag på nu). Örhänges-krokarna finns att köpa på Panduro och även dom små ringarna som sitter emellan.

22 september 2011

Dagens illustration


Fick den här kommentaren idag om min trycksak. Är det bra eller dåligt? Det var i och för sig några i klassen som blev totalt sågade så jag ska nog vara glad. 
(Måste läggas till att den här bilden har jag inte lagt ner någon tid på alls, kanske märks?)

Gårdagens illustation


Här är gårdagens illustration! Jag och några från klassen var på Artistica igår (vilket är typ en pappersaffär) och jag upptäckte att hon har pro- och triamarkers. Glad tjej! Dessutom var dom biligare än på panduro.
Jag + datorer verkar inte vara någon bra kombination uppenbarligen, igår dom min dator. Eller rättare sagt, det lopar bara runt runt och startar inte upp. Fan. Tur att man kan sitta på skolans datorer. Men detta innebär att jag måste betala räkningar och sådant här i skolan. Suck. Vilket också betyder att det kommer bli lite mindre uppdaterar och ev inga "dagens illustration"-er

Här är i alla fall en bild som jag hittade på någon grafisk-blogg och som man antagligen bara tycker är rolig om man håller på och läser typografi som vi gör.




20 september 2011

Dagens illustaration


Idag när jag kom till skolan krånglade datorerna som fan, ett tag kunde jag inte ens logga in. Då kändes det typ så här och jag ville bara gå hem och lägga mig och dra täcket över huvudet. Men dagen blev bättre i alla fall och har nu haft en bra kväll.

Björken

I helgen var det några i klassen hemma hos mig och spelade spel. Då hittade Sofie mina pärlor och satte igång och gjorde ett träd. Efter att ha velat en stund blev det hela tillslut en björk. Tycker den blev jättefin, bra jobbat Sofie! (lägg även märke till fågeln i högra hörnet)

19 september 2011

En illustation om dagen är bra för magen?

Har lovat min nyfunna vän Hanna att jag måste börja blogga oftare för att hon inte ska tröttna på min blogg. Därför ska jag nu försöka att göra en illustration varje dag. Måste inte vara något som hänt under dagen, det kan vara något helt annat också. Kommer säkert att spricka redan på torsdag men jag ska försöka i alla fall. Här är dagen illustration;

Idag var jag ganska sur när jag kom hem från skolan, detta berodde på flera saker;
1. Jag va hungrig
2. Det spöregnade ute
3. Hissen var trasig så jag va tvungen att gå runt huset för att komma till tvättstugan (i spöregnet med tvätten)
4. Jag är stressad inför tentan
5. ..och att jag har MASSOR kvar att göra på min trycksak (som ska vara inne nästa onsdag...)

Men för att komma till illustrationen så lyssnade jag på Håkan Hellström (vilket jag inte gjort på väldigt länge) och blev väldigt mycket gladare. Kan också vara så att jag fick mat i magen vilket gjorde hjärnan mindre surig.

17 september 2011

InDesign

 
Kladdade ihop den här igår medan jag väntade på att InDesign skulle krångla färdigt. Ikonen är alltså programmet InDesign som vi jobbar med våra trycksak i. Ibland så känns det lite så här när programmet inte gör som man vill, vilket händer lite då och då.

(För er som inte går Grafisk Design eller är så där smått data-nördiga så är InDesign som ett väldigt avancerat Word program).

16 september 2011

Öga

Här är skapelsen som jag förstörde igår kväll. Det här är version två men den första såg ut ungefär så här också. Gjorde en innan dom två också som jag la på fri hand men dom bara såg helt psyko ut, så jag småfuskade lite med hjälp av PhotoPearls. La in en bild på ett öga och använde den som mall för att få till formen, i övrigt är designen min. Det här är förresten en beställning från en tjej i Committ, jag hoppas hon blir nöjd!

15 september 2011

ÅÅÅÅH!

Är inte en speciellt glad tjej längre. FAN!


PÄRLNING!

Nu är det choklad, Americas next top model säsong 16 och mina minipärlor. En perfekt avslutning på dagen!

Robyn II

Här är den andra Robyn tavlan jag har gjort, eller egentligen är det den första jag gjorde men den andra som jag lägger upp här. Tycker att det är en av dom snyggaste jag gjort men tyvärr står den hemma hos mitt ex (om han inte slängt den) så jag lär väl aldrig se den igen. Får kanske gör en likadan till, men det blir kanske lite mycket med två Robyn i min lilla lägenhet.

14 september 2011

Hemlängtan

Har suttit hela dagen i skolan idag (typ 9 timmar) och läst om kerning, radavstånd och x-höjd och har nu potatismos i huvudet. Imorgon så blir det väl inte lika mycket i alla fall ska iväg till Birsta på eftermiddagen och shoppa pärlor och gardiner. Såg en bild på mina kära vänner hemifrån Örebro och fick lite hemlängtan idag. Den här bilden målade jag förra sommaren när vi satt på McDonalds efter en heldag tillsammans.  Det är allt bra lite tråkigare utan dom här grabbarna (men även utan Josefin, Tove och Petra). Kom och hälsa på snart!

13 september 2011

Plugg plugg plugg


Det är det här jag håller på med just nu. Ganska kul men just nu är jag så uttråkad så jag kan DÖÖÖÖ! Har nog suttit för länge idag tror jag. Ska väl äta snart och kanske pärla på en beställning jag fått istället.

Föreläsningsanteckningar


Här är anteckningarna från gårdagens föreläsning, Kreativt Idéskapande. 
Ja jag va ju kreativ i alla fall!

11 september 2011

Årets Kreativa



 
Igår var det avslutning  på vår nollning och generalerna delade ut diplom till några av nollorna som som hade gjort utmärkande saker under nollningen. Jag fick pris för årets kreativa! Blev superglad! Förväntade inte att få något alls. :) Motiveringen lyder så här (om det inte går att läsa på bilden);
Det här med accessoarer verkar vara ditt signum, inte vilka som helst utan dom är verkligen unika. Du har i varje temafest gjort något utav ditt stora intresse, pärlor. Vi beundrar dig och din kreativitet.

Tack till alla generaler för priset och för en otroligt rolig nollning!

9 september 2011

Pistol

Så här ser det för det mesta ut när jag pärlar, en stor låda och datorn med någon serie.
Just nu Star Trek Voyager som gäller.


Nu i veckan var det maskerad och vår förening fick Star Wars tema. Jag bestämde mig ganska snabbt för att vara Han Solo, kläderna gick att fixa ganska snabbt men kom på att jag måste ju ha en pistol också. Tyvärr var den han har på rikitgt ganska stor och komplicerad vilket jag varken hade tid eller pärlor till. Så den fick bli den här lilla söta saker istället. Gjorde en stor pistol och och två små som jag sen limmade ihop. Snyggt va?! ;)

7 september 2011

Trycksak

Tyvärr blir det inte ås mycket bloggande nu för tiden.
Är i skolan på dagarna och nollningsaktivitetet och kvällarna, så det är fullt upp just nu.
Igår fick vi vår första riktiga uppgift, vi ska göra en trycksak.
Vi har fått en text vi ska redigera och göra till ett litet häfte genom att göra layouten och olika illustrationer.
Kan just nu typ INGENTING om programmen vi ska använda oss av för att göra den här trycksaken men
har sätt vad föregående årskullar gjort och o dom har klarat det kommer jag nog också att göra det.
Ska bli skit spännande att se hur mitt slutresultat kommer att bli,
har en idé om hur jag vill att det ska se ut och det kommer bli jätte kul att utveckla dom.

Ska försöka hålla er uppdaterade om hur arbetet går och om tre veckor så ska ni få se hur slutprodukten ser ut.

4 september 2011

Halsband


Fick dom här två bilderna skickade till mig idag. Mina fina pridehalsband, tyvärr har jag några kvar hemma (borde ha delat ut alla). Tycker båda bilderna är jättefina och saknar både Pride och personen som tagit korten!

3 september 2011

Fjädrar


Igår var det Ölympiska på nollningen och vi Committare skulle klä ut oss till indianer, jag som inte hade något "indianigt" fick snabbt pyssla ihop något. Kom på att man kunde göra ett halsband med fjädrar men hade inte tid att hitta på något eget mönster så jag fick googla. Och så här blev det;


Fjädrarna är från något slags tv-spel antingen Mario eller Zelda.
Snyggt va?

1 september 2011

Gamla väggen


 Här är den gamla väggen som jag har i Öret, vissa saker jag jag behållit och andra har jag slängt eller valt att inte sätta upp. Håkan Hellström affischen hade jag snott på stan och gick bara mer och mer sönder för varje gång jag packade upp eller ner den så den fick slängas.


Väggen

  Förr i tiden när jag bodde i Markbacken i Örebro så hade jag en inspirations-vägg. Den har legat i olika mappar och kassar under det senaste året när jag bott hemma hos min mamma men nu var det dags att sätta upp den igen i min nya lägenhet.

 
 Allt började på golvet och växte sagt men säkert fram på väggen.



(Klicka på bilderna för att få dom större!)
Det blev ganska bra till slut. Hoppas jag får mer grejer under året som jag kan sätta upp!