31 augusti 2011

TIPS!

Idag var jag och Elin på Claes Ohlsson och upptäckte att dom hade väldigt billiga promarkers där! 12 stycken (+ en blender) för 250 kronor, vilket är ca 20 kronor för en penna. Har för mig att på Panduro så kostar dom 32 kr/st. Tyvärr får man ju då ett set och kan inte välja vilka färger man vill ha men det var ett bra startpaket. Gå in här för att se setet och vilka som ingår.

Ska spara pengar så jag har råd att köpa dom!

30 augusti 2011

Barbaskön

Kvällens pärlplattor. Nu blir det lite kurslitteratur inläsning och sen blir det tack och god natt.

Mer pokemon!





 Här är resten av pokemona (böjning?) som jag har gjort. Blir inte mycket pysslande just nu eftersom det är mycket med både nollning och skola men ska försöka pärla ihop en Barbaskön ikväll :)

29 augusti 2011

Ansiktsuttryck


Här är dom! Färglagda dessutom! Tyvärr kom jag ju på när jag skulle börja färglägga att pennan som jag brukar göra hudfärgen med går igenom pappret så det är därför det ser ut som om jag målat utanför eller ojämnt ut så är det för att att jag målat ansiktena på samma papper men olika sidor.

Fick en kommentar om att jag borde göra jätteglad, men det hade jag redan tänkt på. Någon som har några andra förslag på ansiktsuttryck/känslor? Jag har fastnat lite och kommer inte på mer.

(För er som inte kan läsa eller förstå så föreställer det jätteglad, barnslig, trött (men ser snarare ut som dryg) och förvånad)

28 augusti 2011

Hyllbygge

Nu har det mesta kommit i ordning här i lägenheten. Mamma och hennes man var här i fredags och lämnade mina saker så nu är det supermysigt här! Däremot hade jag ju tänkt att ha mina stora pyssellådor under sängen men eftersom det var så lågt i taket på mitt loft så fick vi ta av benen på sängen så vi fick åka och köpa en ny hylla som jag kunde ha alla mina pärlor, böcker, papper, bokmärken, foton, pennor i. Byggde ihop den helt själv och måste säga att det va ganska duktigt gjort med tanke på att hyllan är ganska lång och det är ganska lite utrymme på golvet här så det blev en hel del trixande. Visst blev det fint?




25 augusti 2011

Övning ger färdighet?

 Nu när jag inte har kunnat pyssla eller göra pärlplattor så har det blivit en del ritande/kladdande.
Här ovan är ett exempel. Kom på i efterhand att ALLA på bilden ser helt likgiltiga ut, meningen är väl att dom ska se glada ut. Haha. Ska tänka på det i fortsättningen.


 Sen har jag övat på lite sånt här också att måla olika ansiktsuttryck. Har gjort fyra till men som jag inte orkat fota. Dom har även fått hudfärg. Jättebra sätt att öva på förresten, att måla olika ansiktsuttryck och få tänka efter hur man verkligen ser ut i ansiktet och försöka få ner det på papper.




Tredje gången gillt?!

Försöker nu för tredje gången på mitt hackiga internet att uppdatera bloggen. Har fått det att funka hyffsat och hoppas att det fortsätter så. Har ju tyvärr inte pysslat eller fixat något eftersom alla mina grejer står fortfarande i Örebro (förutom det allra nödvändigare) och kommer upp imorgon. Har längtat ihjäl mig efter min säng. Sova på luftmadrass i 4 nätter är inget jag rekommenderar...

20 augusti 2011

Tipspromenad


 Igår hade jag över lite folk för att  ha lite middag innan jag åker till Sundsvall, typ sista kvällen med gänget. Då tänkte jag att en tipspromenad om mig skulle ju inte sitta fel. Typ det ända "pysslet" jag hunnit med den här veckan. Tycker i alla fall det blev hyfsat bra. Älskar sånt där, lägga in bilden och fixa till. Gjorde en tipspromenad när min pappa fyllde 50 också men det va svårare eftersom jag inte har allt han varit med om i huvudet. Men uppskattat blev det i alla fall. :) Grattis till Josefin som vann!

18 augusti 2011

Mina Pärlplattor

Eftersom jag är lite dålig på att göra pärlplattor (eller annat pyssel för den delen) så tänkte jag tipsa om någon annan som gör det. Mina pärlplattor är en blogg som drivs av en kille som heter David. Han gör för det mesta svartvita tavlor, blir supersnyggt. Jag använder mig ju av PhotoPearls när jag gör tavlor men om jag har förstått det rätt använder sig han av ett program som heter Perler. Har använt det någon gång men tycker det va på tok för krångligt, men uppenbarligen kan man få snygga pixel-tavlor med det programmet också.
 Han gör en del annat fränt i 3D också, han har gjort ett schackspel av pärlplattor tex!

16 augusti 2011

POKEMON!

 Titta vad jag hittade när jag och två kompisar åkte och badade!








...eller så är det jag som har pärlat dom här sötingarna! Gjorda med mini pärlor. Fina va? Några har jag gjort nu i veckan och några har jag gjort tidigare i sommar. Tänkte att det vore roligare att ta kort på dom i naturen än på mitt skitiga golv :) Har gjort några till som jag också får visa.

Liten tävling; Den som först kan namnet på alla får en helt egen Mustaschbruden-pärlplatta!

Datakladd

När man sitter och väntar på att datorn ska ladda färdigt kan det se ut så här;


14 augusti 2011

Förlåt?!




Ber om ursäkt för att det blir väldigt dåligt med pyssel och uppdateringar. Tyvärr kommer det antagligen inte bli bättre på några veckor. Men hoppas kan man ju!
Tänkte jag skulle visa lite annat jag gjort istället. En dag fick jag för mig att jag skulle måla ett ansikte utan att släppa pennan och det här blev resultatet. Nu gör jag typ bara såna här gubbar men försöker jag komma på hur man kan måla en kropp till. Går väl sagt men säkert framåt.

Ankare


 



Nu är örhängena färdiga, jag blev nöjd. Nu är det bara att hoppas på att hon som ska få dom tycker om dom. Ber om ursäkt för dom lite suddiga bilderna men om jag hade blixten på såg det ut som om jag sprungit in i en vägg.

Dom är förresten gjorda med mini-pärlor, vilket blir väldigt snygga smycken och blir inte så stora heller. Får visa hur storleken skiljer sig.

13 augusti 2011

Robyn

Håller ju på att packar och fixar allt in för flytten så det blir inte så mycket pyssel just nu. Men idag "hittade" jag den här. Min favorit PhotoPearls tavla och vem äger den? Jo jag så klart! Har gjort en annan med Robyn men tycker ändå att den här är snyggare än den. Hoppas att den klarar av flytten bara.


 För er som inte känner mig eller missat det;
Jag flyttar till Sundsvall för att plugga Grafisk Design och kommunikation nästa måndag (den 22 augusti). Ska bli så sjukt spännande! Är bara så sjukt mycket att fixa bara. Csn, lägenhet, internet, packa, invertera m.m. Men nu börjar jag bli färdig i alla fall.



12 augusti 2011

Pysselkväll!

Här är lite av vad jag och Rosita pysslade ihop på vår pysselkväll! 

 
Ja, ordning är kanske inte det man prioriterar högst när man ska vara kreativ.



 Mitt sex och frukt collage
Min Buck Angel, dagdrömmar och porrklubb serie. (I sista rutan står det "BUCK! When är we going to knullar around?!")

Rositas "enruting" som skulle innehålla kök, pysselkväll och läderbög.


Haha nu när jag kollar igenom bilderna verkar det ju som om jag och Rosita bara håller på med snusk när vi målar serier och sånt, men jag lovar vi pratar och målar annat också!

11 augusti 2011

Seg

Är helt stört seg i huvudet idag efter pysselkvällen igår. Jättekonstigt. Orkar i alla fall inte fixa och lägga uppp bilder idag så ni får något jag pysslade ihop nyligen. Det här är framsidan till min nya kalender som jag gjort själv.  Vem vill inte se Robyn varje dag liksom?! Hon är den snyggaste och coolaste tjejen någonsin!


10 augusti 2011

WOW!

Typ studsar runt i hela huset för att jag är så glad!
PHOTOPEARLS HAR LÄNKAT MIN BLOGG PÅ FACEBOOK
YAY! Så sjukt glad, hoppas man kan få lite nya läsare nu!

Cykel

Ikväll ska jag ha pysselkväll med min vän Rosita men först ska jag försöka packa ihop mitt rum. Flyttar ju om en och en halv vecka. Har inte riktigt tid att pyssla och blogga idag så jag tänkte att jag bjuder på en gammal pärlplatta. 


Den här har jag gjort till min bror som var elit cyklist fram tills nyligen. Använde mig av PhotoPearls men valde att inte göra själva bakgrunden till cykeln, tycker det blev snyggast, vilket gjorde att jag fick specialanpassa klisterlapparna som man sätter fast själva pärlplattan vilket var ganska jobbigt men kul :) Måste säga att det här är nog den PhotoPearls- tavlan jag är mest nöjd med.



8 augusti 2011

Hjälp mig?!

Så här blev ankarna (haha, är det rätt böjning?) i alla fall, men det känns som att något är fel men kan inte sätta fingret på det. Vad tror/tycker ni?! Behövs det något mer? Behöver jag ändra på något?  
 KOMMENTERA!

(Vet att bilden är ganska kass men min kamera är inte direkt den bästa och det är inte speciellt bra ljus ute...)


Ankare

Vädret här är ganska  tråkigt just nu, regnar det inte så är det mulet och blåser så jag håller mig inomhus. Försöker fixa ett par örhängen av pärlplattor till en person som betytt mycket för mig det senaste året. Vet inte riktigt vad hon tycker om men tänkte göra ett par ankare, så jag har googlat lite och  tittat runt på flickr för att få inspiration. Det går ganska sakta men framåt i alla fall. Är ganska seg idag så det är kanske inte så konstigt heller bilder kommer förhoppningsvis ikväll.

7 augusti 2011

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från Stockholm och pride. Har haft det så sjukt kul! Mina mustasch halsband var väldigt uppskattade så folk hade börjar göra egna i RFSL Ungdoms tält. Super kul! Nu är det bara att hoppas att fel folk hittar hit! :) Här är några som fick ett halsband av Mustaschbruden;







5 augusti 2011

Inspiration III

En annan Anna som är väldig inspirerande är Anna Ileby som driver bloggen Anna Ritar. Har följt hennes blogg ganska länge nu och tycker att hela hon är inspirerande. Hon är en väldigt snygg klädstil, hennes sätt att måla på är så himla fint och hon pysslar ihop så gulliga grejer. Men mest av allt tycker jag nog om hennes sätt att måla på, framför allt att hon kanske inte målar så där naturtroget utan kör på en mer serieliknande stil (och framför allt då håret) som jag tycker blir väldigt vacker och fint. Håller ju på att att måla lite med promarkers som Anna målar med och hoppas på att någon dag ska min teckningar se mer ut som hennes, och då menar jag inte till stilen utan till färgläggandet.

4 augusti 2011

Inspiration II

Min kompis Anna gör väldigt färgglada och snygga tavlor som hon improviserar fram. Önskar att jag kunde göra så att man bara sätter sig ner och bara målar, nej jag måste skissa upp först annars blir det garanterat fel  och fult när jag målar. Men i alla fall, Anna gör väldigt fina och kreativa tavlor och nu har hon skaffat en användare på deviantART som jag tycker ni ska kolla in här.
Tycker det är väldig inspirerande är att hon bara sätter sig ner och gör dom utan att tänka så mycket och att resultatet blir så snyggt är bara grädde på moset.

Det här är min favorit av Annas tavlor.


3 augusti 2011

Inspiration I





Det här är bilden från en bok som heter "Moki cyklar joden runt" och är skriven och illustrerad av Marc Boutavant. Det är så sjukt fina, färgglada och detaljrika bilder. Har sätt några andra böcker av Marc, men  "Moki cyklar jorden runt" är den ända jag har, och tycker mycket om hans stil. Han målar nästan bara djur i sina böcker och den finns en hel serie och Moki (eller Mouk som han heter på franska, originalspråket). Min dröm är att någon gång göra en barnbok och att den då ska ha lika gulliga karaktärer och detaljrika bilder som Marcs böcker.