31 juli 2011

Björnar

Sa ju att det skulle komma bild på alla pärlplattor jag gjorde nu, men dom blev färdiga först nu och nu är det inget bra ljus. Bild kommer förhoppningsvis imorgon.
 
Det här är i alla fall några björnar jag pärlade nu i våras. Det är mitt eget mönster som jag improviserat fram efter en bild jag själv gjort. Funderade på vad jag ville pärla och kollade i mitt ritblock och hittade en liten förvånad panda som jag pärla, sen ville jag göra mer så jag gjorde en isbjörn och brunbjörn också.  Det är så jag får fram mina egna mönster genom att improvisera fram dom, vet att det kanske inte är det snabbaste och roligare sättet men har man en vision i huvudet så kan det vara svårt att få ut den ut huvudet annars eller ner på pärlplattan. Tycker man inte om att sitta och flytta på pärlor i en evighet kan man måla på rutat papper först men jag tycker det bara är ormständigt.


Pandan jag blev inspirerad av.



30 juli 2011

Sitter just nu och massproducerar queeriga pärlplattor. Hade tänkt att dela ut en del nästa vecka under Stockholm pride och göra lite reklam för bloggen. Blir väldigt mycket mustascher och pratbubblor. Ska försöka lägga upp en bild på dom imorgon.

Blir så himla glad att det är så många läsare här på bloggen!  Hoppas att det blir ännu fler efter pride. Vore kul att veta vad ni är intresserade av att se och/eller få tips om. Skriv kommentarer här eller på Facebook. Då blir jag ännu gladare.

28 juli 2011

Magnus

Här är bilden jag gav till Magnus i födelsedagspresent. Ganska nöjd i alla fall, lite sur över att pennan som jag gjorde bakgrunden med började ta slut (vilket synd gaska tydligt) och hur mycket jag än försökte blev min tänder sneda... Suck. Sjukt nöjd med skjortan dock. Super snygg!
Såna här porträtt är inte alls svårt att göra, alla kan som har tålamod. Jag börjar med att skriva ut bilden som jag ska använda mig av och målar av alla tydliga linjer så som ansiktet, kläder, näsa osv. Sen blir det till att finputsa på det hela och när man är nöjd blir det svart tusch där alla sträcken är och till sist måla och skugga med promarkers.
Någon dag ska jag lära mig att måla så att det blir likt utan att måla av, men inte nu.

27 juli 2011

Tidsinställt inlägg

Testar att göra ett tidsinställt inlägg, hoppas det dyker upp! Just nu är jag antagligen hemma hos min mormor. Blir borta tills imorgon. Tänkte jag skulle visa pärlplattetavlan som jag höll på med för någon vecka sen. Tomas fick den nu i helgen så nu kan jag äntligen lägga upp en bild. :) Tyvärr tog jag inget kort på den när den var helt klar så den är spegelvänd. Super snygg blev den i alla fall.



Original bilden  <3


25 juli 2011

FÄRDIG!




Så nu är han äntligen färdig torkad! Limningen såg jätte konstig ut från början och det va typ vitt överallt, men när det torkat färdigt blev det genomskinlig i alla fall (det vet jag egentligen men hade glömt det och fick lite panik där ett tag). Han fick ligga ner och torka, då kunde bitarna stå av sig själv, eller ja förutom dom två första som jag fick sitta och hålla i en kvart, sen var det bara att limma på framsidan. Lägger upp en bild på vilket lim jag använder också. Funkar jätte bra, står att det är snabbtorkade och ska torka på 15 min. Det gör det inte, men håller hyfsat efter 15 min men efter några timmar är det helt torrt. Även om han inte rikitgt blev som på bilden är jag skit nöjd!

24 juli 2011

Typisk söndag/ Bloggtips

Idag blir det inget pyssel. Limmade färdigt gubben igår så nu är han klar och så fick mina kompisar sina tavlor som jag har gjort. Ska försöka ta mig i kragen och få in bilderna på datorn så kanske dom kommer senare ikväll.
Har en sån där "typisk söndag" idag, ligger just nu i sängen och kollar film. Har bara suttit inne hela dagen och tagit det lugnt, orkar inte göra något.

Ahja, kan tipsa om en blogg i alla fall. Ritblogg är en tjej som heter Olga och målar för det mesta saker ur sitt eget liv, hon använder mycket blyerts och lite färg. Sjukt fina bilder och väldigt inspirerande.

Olags egen förklaring;
 
"Det här är inte min portfolio, utan mer av en kära-dagbok-historia-typ där jag ritar om det jag babblar om. Det blir inte några kort på mig tagna med min mobil i olika outfits, utan snarare en massa gnäll om ett och annat."



23 juli 2011

Minecraft



Min lilla gubbe börjar bli färdig. Gjorde färdigt alla delarna igår och strök dom idag. Sitter och försöker limma ihop dom nu. Går så där... Har bara gjort en pärlplatta i 3D förut och det va en Rubiks kub så det var väldigt lätt att limma ihop. Varför nagellacket står där är för stöd för "benet" som bara ramlade. Var hyfsat lätt att få dom att stå ändå så nu är det bara att vänta på att limmet ska torka så ska jag försöka limma på "framsidan" också.

22 juli 2011

Mustascher

Why my name is Mustaschbruden. I do love mustaches.

PÄRLPLATTOR




Här är pärlplattorna jag gjorde hemma hos Rosita! Super fina va? Herr Päron är en karaktär jag börjat måla serier om efter att jag varit på läger för ca 2 veckor sen. Bilder på serierna kommer också komma upp när jag kan scanna in dom. Ska köpa en sån där skrivare/scanner nu så jag har när jag flyttar till Sundsvall, blir så fult när man tar kort på bilder. 
I alla fall vore det skit snyggt att ha "Mustaschbruden"-pärlplattan som header här på bloggen, om nu någon skulle vilja fixa det åt mig så vore jag för evigt tacksam. Kan verkligen inget sånt där, förhoppningsvis får jag lära mig det nu när jag ska börja plugga. Happyface!

21 juli 2011

Pysselkväll!

Hade En super mysig pysslekväll med Rosita igår! Vi pärlade mest och ritade lite. Fick äntligen ge henne ett porträtt på henne som hon bett om. SUPER CUTE!
Fler bilder på pärlplattorna kommer kanske senare idag, måste fixa med antagningsbesked och lägenhetspapper som kom idag, eller imorgon. Ahja nu blir det tillbaka till papperna.

18 juli 2011

Arbetslös = mycket tid att pyssla


Eftersom jag blev klar med min pärlplattetavla idag (gjorde den på under 7 timmar, börjar bli lite väl snabb kommer snart inte ha något kvar att pyssla med)  så började jag också att göra en pärlplatta av den här gubben. En kompis önskade sig den så det blir till att göra något i 3D vilket jag inte brukar göra. Ska bli kul. Faktiskt något ni kommer få se bild på också. Hade inte alla rätta nyanser i grått, men det blir hyfsat snygg ändå, jag tror (läs hoppas) att min kompis blir nöjd ändå.

17 juli 2011

Oj då...

Upptäckte förut idag att jag suttit i minst 4 timmar i sträck och pärlat utan stop. Lite väl länge kanske, men gör man nått kul så är det lätt att fastna. Håller på med en pärlplattetavla just nu. Kan ni gissa på vad? Började igår och nu är den snart färdig, har fått upp ett ganska bra tempo efter att ha gjort ganska precis 20 tavlor nu.
Använder mig av ett program som heter PhotoPearls, ni kan kolla in det här. Super lätt att använda.

Vad ska det bli? Den som gissar rätt får en egen tavla ;)

16 juli 2011

Lördagsmys!

Är äntligen färdig med städningen, så nu sitter jag och pärlar och kollar på Star Trek Voyager. Pappa och jag brukade kolla på det när jag va liten så nu har jag fixat hem första säsongen i alla fall.
Kan nog inte bli bättre just nu!

Pysselrensning

Gjorde klart min teckning igår (men det kommer bild på den först när min kompis fått den) så idag tjatade mamma på mig att jag skulle städa mitt rum. Hittade lite pyssel grejer som jag inte använt sen jag flyttade hem igen för ett år sen och tänkte att det kanske är någon annan som vill ha det!

 Pärlor från IKEA, gissar att det är typ 1000 st. Aldrig använda, orkar inte sortera. Lite sämre kvalitet än Hama.

 Blandade pärlor. Nallar, hästar, döskallar, frukter m.m.

Textilpennor av märket Giotto. Funkade fint när jag testade på papper. I färgerna; brun, röd, ljus gul, lila, rosa, ljus blå, grön, blå, ljus grön och gul.

Som sagt någon som vill ha? Skriv en kommentar eller smsa mig!

15 juli 2011

Otur?

Satt och målade med mina tria och promarkers igår och fick den idiotiska idén att använda den vita blendern (som för övrigt är helt värdelös, visst den blandar färgerna men det blir inte snyggt). I vilket fall som helst så lyckades jag med att tappa blendern mitt teckningen och det blev en stor fläck som inte gick att täcka över, eller det såg ut som om det var en vårta rätt i ansiktet. Suck. Så jag fick börja om. Gör om gör rätt heter det ju! Fast det var egentligen bra hade börjat på en skjorta i bilden som blev skit så nu fick jag chansen att göra den bättre. Blev mycket snyggare andra gången. :)
Den värdelösa blendern. Köp den INTE!

14 juli 2011

Bloglovin



Följ min blogg med Bloglovin

Födelsedagspresenter

 Satt större delen av gårdagen i solen och ritade. Håller på med en födelsedagspresent till en kompis, går sakta men säkert framåt men det är så jag jobbar. Går framåt i alla fall. Idag är jag sjuk så jag ska försöka hålla mig inne och måla lite till.

12 juli 2011

Ny blogg!


Nu har jag äntligen hittat tillbaka till bloggandet efter ett års uppehåll ungefär. Meningen är att jag ska fylla bloggen med massor av bilder, pärlplattor, tips, serier, andra fantastiska bloggar och andra kreativa och inspirerande saker. Enjoy!